Kahvion aukioloajat ja tapahtumat

Kahvion aukioloajat ja tapahtumat

Salamajärven kansallispuisto, Koirasalmen luontotuvan kahvio ja kioski.

Kahvio avoinna / Café open

Korona-tiedote:

– Toukokuussa kahvio poikkeuksellisesti suljettu korona epidemian vuoksi.

– Luontotuvan majoitus – ja vuokratupien varaukset toimivat normaalisti puhelimitse.

– Pyydämme huomioimaan, että voimme majoittaa korona-epidemian aikana ainoastaan oireettomia henkilöitä ja niitä, jotka eivät ole kotikaranteeniin määrättyjä.

Kiitos kun huomioitte tämän.

  • 30.-31.5. Takeaway kahvio klo 10-16
  • 1.6.- 30.8. joka päivä klo 10-16 / June, July and August: daily 10-16

Syys-lokakuussa  pe klo 16-20, la-su klo 10-16, 18.10.2020 saakka  / Sep-Oct: at Fridays 16-20, Sat-Sun 10-16, until Oct 18, 2020

12.-18.10. klo 10-16 (syysloma) / October 12.-18.  klo 10-16 (autumn holiday)

Tapahtumat / Events

19.6.-17.10. Näyttely “Hyvän mielen maisemat” -luontokuvia Salamajärven kansallispuistosta.
Näyttely 19.6.-17.10.2020 Koirasalmen luontotuvalla.

19.6.   Juhannuskokko Koirasalmessa
Koirasalmessa perinteinen juhannuskokko syttyy klo 20 (säävarauksella).
Kokolla myynnissä makkaraa, kahvia, pullaa jne…

1.-2.8. Yhden yön vaellus Salamajärven kansallispuistossa
Salamajärven kansallispuistossa järjestetään opastettu yhden yön vaellus, jonka aikana patikoidaan yhteensä n.20km. Koirasalmen luontotupa toimii vaelluksen lähtö- ja paluupisteenä. Vaellustahti on rauhallinen, joten matkan aikana on mahdollisuus valokuvata sekä ihastella luontoa. Sysilammella yövytään mukavasti uudessa 6 hlön varaustuvassa tai omissa teltoissa tuvan pihapiirissä.

29.-30.8.  Nuku yö ulkona Suomen luonnon päivänä
Juhli Suomen luontoa nukkumalla yö ulkona Salamajärven kansallispuistossa Koirasalmessa. Yöpyminen omin majoittein.
Koirasalmi tarjoaa ilmaisen majoittumisen teltassa tai riippumatossa Koirasalmen teltta-alueella yleisen kodan ympäristössä la-su välisenä yönä. Muualla reittien varrella tulipaikoilla majoittuminen on myös mahdollista ja ilmaista, kuten normaalistikin. Täällä juhlimme “Venetsialaisia” ilman raketteja ainoastaan elävistä tulista tulipaikoilla nauttien ja luonnollisesti turvaväleistä huolehtien. Koirasalmessa käytössäsi ovat ulkovessat sekä lukuisat tulipaikat polttopuineen.
Luontotuvan kahvio avaa sunnuntaina ovensa klo 9.00.

26.9. Vasan kierros -luontopolun avajaiset
Luontopolun avajaisissa kahvi/mehu + pullatarjoilu luontotuvan pihassa klo 11-14. Voit kiertää luontopolun omaan tahtiin päivän aikana ja nauttia tarjoiluista ennen taikka jälkeen retken. Vasan kierros on 2 km pitkä ympyräreitti, jonka varrella olevat luontopolkutaulut kertovat metsäpeuran elämästä. Reitti on kunnostettu Osuuskauppa Keskimaan Ilo auttaa kampanjan tuella.
Luontotupa on avoinna normaalisti ja pihassa on myynnissä grillimakkaraa.
Tervetuloa koko perheen kanssa!

Salamajärven kansallispuistossa, Sysilammella, järjestetään lokakuun alussa kaksipäiväinen retkeilykurssi. Kurssin aikana perehdytään yön yli kestävän retken vastuulliseen suunnitteluun, tarvittaviin varusteisiin, vaatetukseen, ravitsemukseen ja retkiruokailuun, pienten vammojen ensiapuun retkellä sekä jokamiehenoikeuksiin.
Tiedustelut:
luonnostahyvinvointia@gmail.com
Sanna Eskelinen 040 7267466
Hanna Junkala 0500 576264
Perinteiset pihansiivoustalkoot Koirasalmen luontotuvan pihapiirissä klo 10-16. Ilmoittaudu kahvioon tullessasi.
Talkoolaisille tarjolla ilmainen keittolounas kahviossa. Mukaan omat haravat. Muutama harava löytyy kyllä talonkin puolesta.
Kahvio on avoinna normaalisti klo 10-16.
Tervetuloa kaikki mukaan!!!
Valmistamme shamaanirummun aidosta poronnahasta sekä rumpupalikan. Rumpu on mahdollista myös värjätä/koristella niin halutessaan. Harjoittelemme myös rummun käyttöä.
Samalla pääset tutustumaan upeaan Salamajärven kansallispuistoon ja saat nauttia sen hiljaisuudesta ja rauhasta. Kurssi onkin mainio irtiotto arjesta.Hinta 280 €
( sis. Kaikki rumpuun tarvittavat materiaalit ja työvälineet, ohjauksen, majoituksen Koirasalmen luontotuvalla, ruokailut ja kahvit, saunomista rantasaunassa)
Mukaan mahtuu 10 ensin ilmoittautunutta.
Lisätiedot ja ilmoittautumiset p. 040 9398147 tai s.postilla koirasalmi@gmail.com

Kirjailija, sanataideohjaaja, tunnetaideohjaaja Laura Paloheimon kaksipäiväinen kirjoituskurssi on tarkoitettu juuri sinulle joka tahdot kirjoittaa tarinasi muistiin, mutta et tiedä mistä lähtisit liikkeelle ja kaipaat tietoa, inspiraatiota ja ennen kaikkea omaa aikaa jotta voisit kuulla ajatuksesi ja tuntea tunteesi. Tarinahan sinulla jo onkin!Koirasalmen Matka minuksi kirjoitusretriitissä 17.-18.4.2021, rauhoitutaan Salamajärven kansallispuiston sydämessä kirjoittamaan sitä kaikista tärkeintä tarinaa, omaa elämäntarinaa, matkaa minuksi.

Oikeus muutoksiin pidätetään. Kaikista sivun tapahtumista saat lisätietoa ottamalla meihin yhteyttä